در حال بارگذاری ...
دوشنبه 1 بهمن 1403
nus.ac.ir

مصاحبه با همکار؛
سید جواد حسینی مفرد

ایام ماه مبارک رمضان و شب های لیالی قدر، بهانه ای شد؛ که به خدمت یکی از همکاران در دانشکده فنی و حرفه ای پسران بوشهر برسیم و طی گفتگویی با آن از زندگی و فعالیت های شغلی شان با ایشان بیشتر آشنا شویم. سید جواد حسینی مفرد، اهل شهرستان تنگستان، دیار زائر خضر خان اهرمی، مبارز جنوبی علیه استعمار پیر بریتانیا است و روحیه ای چون مبارزان علیه استعمار دارد. وی دارای مدرک کارشناسی فرهنگ و هنر است و هم اکنون کارشناس مسئول امور اداری است. فردی که عدم حضور وی در دانشکده خلل های بسیاری در حوزه امور اداری و اقامه نماز به وجود می آورد. او از جمله افرادی است که کار اداری و روزانه اش نتوانسته است او را از هنر قرآن غافل کند و وی در این خصوص چهره ای برجسته دارد. وی قبول زحمت نمودند و به سوال های ما پاسخ دادند؛ متن این مصاحبه را در ادامه می خوانید:

-آقای حسینی مفرد، چطور شد به هنر قرآن خوانی روی آوردید؟

به نام خداوند کریم، ضمن عرض تشکر از توجه شما مسئولین نشریه وزین اندیشه نو. من در خانواده ای مذهبی در شهر تنگستان متولد شدم. با توجه به اینکه خانواده من سید و اولاد پیغمبر می باشند طبیعتاً یکی از ارکان ما قرآن باشد.

-در این خصوص چه کسی یا کسانی مشوق شما بودند؟

قبل از هر چیر پدر بسیار در این راه مشوق من بودند و پس از ایشان برادر بزرگترم راهنمایی های بسیار نمودند.

-شما مداحی هم می کنید، از چه سالی و چگونه و در کجا مداحی را آغاز کردید؟

بله، حدوداً از  سال 1370 از روستای خودم و با شروع محرم در شام غریبان مداحی را شروع کردم.

-به یاد دارید روز اول را که مداحی کردید، چه حس و حالی داشتید؟

بله، کاملا حس عجیبی بود. حسی حسینی بود و قلباً با شکوه خاصی انگار که امام حسین تازه شهید شده بودند.

-جناب حسینی مفرد، شما نوحه خوانی هم می کنید؟

علیرغم علاقه خاصی که به نوحه خوانی دارم فقط نوحه پامنبری به سبک قدیم را می خوانم.

-نظر شما در خصوص آیین نوحه خوانی بوشهری چیست؟ تفاوت های مداحی بوشهری و کلاسیک را در چه می بینید؟

نوحه خوانی بوشهری سبک بی نظیری در فرهنگ مداحی ایران زمین دارد که هر انسانی را به وجد می آورد که اگر کسی پیرو امام حسین هم نباشد ولی در این گونه مراسم شرکت کند و با اشتیاق کامل سینه زنی گوش دهد تحت تاثیر قرار می گیرد تفاوت سبک خاص آن است که با آهنگ های موزون واقعیت ها را کاملا شرح می دهد و واقعه کربلا را عیناً با شعر بیان می کند ولی سبک کلاسیک اینگونه نیست.

-آقای حسینی مفرد، از کرامات قرآن و ائمه برایمان بگویید. چه تاثیری در زندگی شما گذاشته است؟

قرآن از قرن های گذشته که زمان نزول آن بر پیامبر عظیم الشان بود به عنوان تنها کتاب آسمانی شیعه و سنی بوده است که مردم همه امورات را برپایه آن تنظیم کرده و هر کسی به این ریسمان الهی چنگ بزند قلبش آرام می گیرد نمونه قرآنی آن در سوره روم، خود قرآن یادآوری شده است زندگی ما که همه در رکاب ائمه و قرآن طی شده از خوردن و از تربیت فرزند و از اموال و دارایی و سلامتی و غیره همه در دامن قرآن و اهل بیت و با تکیه و پشت گرمی ائمه تا حالا رونق خوبی داشته است.

-سید بزرگوار، مظمئنا خاطرات جالبی در این خصوص  دارید، لطفا یک خاطره جالب برایمان بفرمائید.

خاطرات جالبی است در یکی از شب های رمضان در مراسم مقاوله بودیم حدوداً 25 سال پیش، همه قرآن خواندند و سرمقاوله(مسئول مقاوله) غلط گیری کرد تا نوبت به من رسید وقتی شروع کردم یک شروع خوب بود و به طرز عجیبی از ما تعریف و تمجید کرد همین که گفت آفرین فورا یک کلمه اشتباه خواندم و با لحن شوخی گفت: ها مگه شما می شه تعریف تون داد!!! که همه زدن زیر خنده.

-آقا سید، نگاه مردم به شما در خصوص مداحی چگونه است؟

بسیار نگاه مثبت و تاثیر گذار بر نسل جوان  و از ما درخواست می کنند که با فرزندشان صحبت کنیم تا این پسر هدایت شود که خیر دنیا و آخرت در همین چیزها است.

-الان در چه مسجدی برنامه اجرا می کنید؟

-هم اکنون در مسجد جنت اهرم توفیق خدمت دارم.

-در پایان اگر صحبتی دارید، بفرمائید.

-صحبت من با نسل جوان همه دوستان و عزیزان این است که سعی کنید با این دو چیز گرانبها که پیامبر برایمان به ارث گذاشته فاصله نگیریم یکی قرآن و یکی هم اهل بیت زهرا(س) فردای قیامت همین ها هستند که به فریاد ما می رسند نه پول و نه ثروت و نه پست و مقام هیچکدام با خودمان نمی بریم و هیچکدام به فریاد ما نمی رسند.

به کوشش اداره امورفرهنگی مرکز امام خامنه ای-دکتر حیدریه