در حال بارگذاری ...
دوشنبه 1 بهمن 1403
nus.ac.ir

رئیس بسیج اساتید دانشگاه فنی و حرفه ای:
تقویت منابع اعتباری دانشگاه فنی و حرفه ای ضروری است

رئیس بسیج اساتید دانشگاه فنی و حرفه ای کشور گفت: با توجه به قدیمی بودن و مستهلک شدن بسیاری از تجهیزات کارگاهی این دانشگاه؛ تقویت منابع اعتباری آن از جمله الزاماتی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه فنی و حرفه ای استان بوشهر، محمد رضا جلیلی روز یکشنبه در آیین تکریم و معارفه رئیس واحد استانی دانشگاه فنی و حرفه ای و آموزشکده فنی و حرفه ای پسران بوشهر افزود: هرچند با نگاه مثبت دولت انقلابی به بحث مهارت افزایی بودجه این دانشگاه از یک هزار و ۲۰۰ به یک هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان افزایش یافته اما باز هم این میزان اعتبار پاسخگوی نیاز این دانشگاه نیست.

وی با بیان اینکه سیاست نظام حکمرانی کشور حرکت به سمت آموزش‌های مهارتی است، تاکید کرد: با توجه به نقش و تاثیرگذاری دانشگاه فنی و حرفه ای در ایجاد اشتغال، تقویت زیرساخت‌ها و به روز شدن تجهیزات و امکانات کارگاهی از جمله مواردی است که باید مورد توجه دستگاه حکمرانی قرار گیرد.

جلیلی ادامه داد: امروز دانشگاه فنی و حرفه ای در تلاش است برای برطرف کردن کمبودهای این دانشگاه در بخش خوابگاه و زیرساخت‌های خوابگاهی و تجهیزات کارگاهی از برخی بودجه ها از جمله بودجه های سفر رئیس جمهور به استان‌ها، اعتبار توازن، اعتبار در اختیار نماینده‌ها استفاده کند.

وی اضافه کرد: همچنین تلاش می‌شود با رایزنی انجام شده با نمایندگان مجلس بودجه این دانشگاه که نسبت به سایر دانشگاه‌ها در برخی از سرانه ها از جمله سرانه غذایی و فرهنگی پایین تر است، ارتقا داده شود.

رئیس بسیج اساتید دانشگاه فنی و حرفه ای گفت: براساس برنامه ریزی انجام شده تلاش می‌شود سرفصل های آموزشی دانشگاه فنی و حرفه ای متناسب با نیاز صنعت و بازار ارائه شود.

جلیلی اظهار کرد: دانشگاه فنی و حرفه ای به عنوان بزرگترین و مهمترین دانشگاه مهارتی کشور با رویکرد جدید دولت انقلابی در صدد است بتواند در عرصه کارآفرینی، بهبود فضای کسب و کار و تربیت نیروی انسانی ماهر برای بخش صنعت و اشتغال نقش آفرین باشد.

وی با اشاره به رویکرد جدید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در زمینه ۳۰ درصدی مهارت آموزی گفت: امروز ۸۵ درصد از افراد جویای کار فاقد مهارت هستند و اگر این دانشگاه حمایت لازم را از وزارت علوم و سایر دستگاه‌ها برای تجهیز زیرساخت‌ها و کارگاه‌های خود کسب کند نیاز مهارتی و فنی مورد نیاز صنعت تامین و چرخ‌های اقتصاد به حرکت در می آید و بسیاری از مشکلات برطرف می‌شود.

جلیلی اضافه کرد: دانشگاه فنی و حرفه ای امروز به عنوان نسل سه و چهار می‌تواند با مهارت آموزی نیازهای فنی صنعت را تامین و با جذب نیروهای نخبه به مسائل مختلف و بخشی از رشته های مورد نیاز بازار را تامین کند.

رئیس بسیج اساتید دانشگاه فنی و حرفه ای گفت: دانشگاه‌ها باید مساله محور باشند و دانشگاه‌های نسل سوم و چهارم امروز از آموزش و پژوهش محوری عبور کرده و به فناوری و خلق ثروت روی آورده اند.

جلیلی با تاکید براینکه در برنامه توسعه ششم باید به مساله مهارت پرداخته می‌شد گفت: بسیاری از کشورهای جهان با پرداختن به مهارت آموزی توانستند به توسعه اقتصادی و رونق کسب و کار و کارآفرینی بپردازند.

وی یادآور شد: در زمان حاضر ۲۰۰ هزار دانشجوی دانشگاه فنی و حرفه ای در قالب ۲۰۰ تا ۳۰۰ رشته تحصیلی در ۱۸۵ واحد دانشگاهی مشغول به تحصیل هستند و ۷۰ درصد این دانشجویان جذب بازار کار می‌شوند.

رئیس بسیج اساتید دانشگاه فنی و حرفه ای با اشاره به حوادث اخیر گفت: در ۴۰ سال نخست انقلاب مشکلات را پشت سر گذاشتیم و در گام دوم باید با پرداختن به علم و دانش به ثروت  برسیم.

وی تاکید کرد: امروز ایران اسلامی از لحاظ علمی جایگاه خوبی در دنیا دارد و همین امر موجب ناراحتی دشمن شده و هرچند در اغتشاش‌های اخیر در گام نخست به دنبال همراه کردن بازاریان با خود بودند اما این قشر متعهد اجازه سوء استفاده به آنها ندادند و آنها دانشگاه‌ها را هدف قرار دادند.

جلیلی یادآور شد: باید با روشنگری قشر دانشجو را نسبت به آینده نظام روشن کرد تا با حفظ این سرمایه اجتماعی به رستاخیز علمی که همواره مورد هراس دشمن است، دست یابیم.

رئیس سابق دانشگاه فنی و حرفه ای بوشهر نیز گفت: لازمه پیشرفت دانشگاه فنی و حرفه ای گفتار درمانی نیست بلکه حمایت در عمل است که بتواند این دانشگاه به جایگاه واقعی خود دست یابد.

اکبر منصوری نسب افزود: اگر دانشگاه فنی و حرفه ای در جایگاه واقعی خود قرار گیرد به طور یقین می تواند بسیاری از مشکلات اشتغال کشور را برطرف کند و استان بوشهر را به ثروت برساند.

وی یادآور شد: شمار دانشجویان دانشگاه فنی و حرفه ای استان بوشهر از یکهزار و ۴۱۶ به سه هزار و ۳۰۰ دانشجو رسیده و می طلبد با توجه به اینکه ۷۰ درصد اشتغال این استان برعهده این دانشگاه است بتوان زمینه جذب دانشجویان را فراهم کرد.
احسان بهمیاری رئیس جدید دانشگاه فنی و حرفه ای بوشهر نیز گفت: یکی از اهداف مهم دانشگاه فنی و حرفه ای گذرا از دانشگاه نسل سوم به نسل چهارم است.
وی یادآور شد: چهار رسالت اصلی عبور از دانشگاه نسل سوم به نسل چهارم، آموزش و تربیت نیروی انسانی کارآمد و متخصص، پژوهش ائم از پژوهش بنیادی، توسعه ای و کاربردی، کارآفرینی و ترسیم نقشه راه و جهت دهی به سیاست های اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی جامعه و دستگاه های اجرایی است که از طریق تعامل مثبت و سازنده با تمام دستگاه ها و ارگان های استان ایجاد خواهد شد.
احسان بهمیاری افزود: مهمترین رویکرد اینجانب در دانشگاه فنی و حرفه ای بوشهر شفاف سازی و پاسخگویی، رعایت اخلاق حرفه ای در همه ی فعالیت ها از جمله فعالیت های پژوهشی و آموزشی، حمایت و تشویق کارهای گروهی، تقویت و حمایت از تعاملات آموزشی و پژوهشی خواهد بود.

در این آیین احسان بهمیاری به عنوان رئیس واحد استانی دانشگاه فنی و حرفه ای و آموزشکده فنی و حرفه ای پسران بوشهر معرفی و از خدمات اکبر منصوری نسب تقدیر شد.