در حال بارگذاری ...
دوشنبه 1 بهمن 1403
nus.ac.ir

معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در همایش روز ملی پژوهش و فناوری دانشگاه فنی و حرفه‌ای:
دانشگاه فنی و حرفه‌ای می‌تواند در برقراری امنیت غذایی به عنوان اولویت کشور نقش‌آفرین باشد

به مناسبت گرامی‌داشت هفته پژوهش و فناوری، همایش روز ملی پژوهش و فناوری با حضور معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای، مسئولین کشوری و مدیران ستادی و پژوهشگران برتر دانشگاه، صبح دوشنبه 21 آذرماه 1401 در سالن اجتماعات سازمان مرکزی برگزار شد.

به گزارش اداره‌کل روابط عمومی دانشگاه، همایش روز ملی پژوهش و فناوری با حضور دکتر خسرویان، دکتر سیدمجتبی خیام نکویی، معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، معاونان و مدیران حوزه ستادی، رؤسای دانشکده‌های استان تهران، جمعی از اعضای هیئت علمی دانشگاه و پژوهشگران برتر عرصه مهارت و فناوری، صبح دوشنبه 21 آذرماه 1401 در سالن اجتماعات سازمان مرکزی برگزار شد.

 

هدف نهایی دانش و فناوری بازتولید مطلوب مدل‌های جامعه‌سازی و حکمرانی است که با شناسایی و تحلیل دقیق مسائل راه حل را ایجاد و موانع پیشرفت و اقتدار کشور را برطرف می‌کند

دکتر خسرویان ضمن تبریک هفته پژوهش به پژوهشگران و فعالان عرصه تحقیق و پژوهش به مؤلفه‌های اقتصادی شعار سال اشاره کرد و گفت: حوزه اقتصاد اولویت کشور است و اقتصاد دانش‌بنیان می‌تواند با ایجاد تحول در این عرصه، مشکلات و مسائل را حل و فصل نماید.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای بیان کرد: آموزش عالی ما نفت‌پایه است و موضوعات پژوهشی نیز ذهنی و متصل به منابع یارانه‌ای است و اتصالی به نظام مسائل کشور ندارد. وی افزود: گفتمان در کشور تغییر کرده است و طراحی نظام حل‌المسائلی راهکاری مؤثر و راهبردی نهایی است و بایستی برای کشور اطلس مسائل تعریف شود.

دکتر خسرویان تصریح کرد: توسعه علم و فناوری در کشور با تداوم جامعه‌پردازی و تمدنی ما پیوند دارد و اگر جامعه‌ای بتواند جامعه‌سازی کند درواقع، از نظر دانشی و فناوری به بلوغ رسیده است.

وی افزود: هدف نهایی دانش و فناوری بازتولید مطلوب مدل‌های جامعه‌سازی و حکمرانی است که با شناسایی و تحلیل دقیق مسائل راه حل را ایجاد و موانع پیشرفت و اقتدار کشور را برطرف می‌کند.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای اظهار داشت: دانشگاه فنی و حرفه‌ای تنها زیرنظام مهارتی کشور است و با حضور پرافتخار در بیست و سومین نمایشگاه بین‌المللی دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن‌بازار تهران و ارائه محصولاتی که به معنای واقعی به مرحله تجاری‌سازی رسیده‌اند نشان داده است که می‌تواند مسئولیت تولید و هدایت فرآیندهای حل مسئله در کشور را بر عهده داشته باشد.

 

دانشگاه فنی و حرفه‌ای با ساختاری پویا و امکانات بالقوه، نیروی انسانی موردنیاز برای تأمین امنیت غذایی کشور را تربیت کند

دکتر سیدمجتبی خیام نکویی، معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به تکریم هفته پژوهش به عنوان سنتی حسنه در جامعه دانشگاهی و پژوهشی کشور، جمهوری اسلامی ایران را در قیاس با بسیاری از کشورها از جمله کشور روسیه صاحب اقتدار فناورانه، توانمندی در حوزه علم و فناوری و ظرفیت‌های گسترده ذکر کرد که شرایط همکاری سایر کشورها با ایران در حوزه‌های مختلف را مهیا کرده است.

معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی تصریح کرد: ما در آموزش عالی عرضه‌محور بوده‌ایم و بر تربیت دانشجو بدون در نظر گرفتن نیازهای کشور و تقاضای بازار تمرکز داشته‌ایم. وی افزود: معضل بیکاری که امروز گریبانگیر جامعه است حاصل این بی‌تدبیری، یعنی پذیرش و تربیت دانشجو بدون توجه به تقاضاهای اولویت‌دار جامعه است.

دکتر خیام نکویی ضمن تأکید بر این مطلب که کشور ما از نیروی انسانی به عنوان مهم‌ترین مؤلفه اقتصاد دانش‌بنیان بهره‌مند است، خاطرنشان کرد: نیروی انسانی متناسب با نظام عرضه و تقاضا در کشور و مبتنی بر علم و آگاهی و شرایط جامعه تربیت نشده است و همین امر ارزش افزوده ایجاد می‌کند.

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی امنیت غذایی را اولویت درجه یک رهبری و کشور برشمرد و گفت: بایستی به سوی کشاورزی دانش‌بنیان و ارتقای ضریب نفوذ دانش در این حوزه حرکت و تمام ظرفیت‌های بالقوه را به بالفعل تبدیل کنیم. وی دانشگاه فنی و حرفه‌ای را در هموار کردن این مسیر دانشگاهی کارساز و مؤثر دانست و اذعان کرد: خلأ کنونی کشور کمبود نیروی مهارتی و تکنیسین دوره‌دیده است و دانشگاه فنی و حرفه‌ای می‌تواند با برخورداری از زیرساخت‌ها، تجهیزات و امکانات آموزشی خود کشور را در رسیدن به امنیت غذایی و فراتر از آن، اقتدار غذایی در منطقه و استقلال اقتصادی یاری کند.

 

دکتر جهانشاهی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه نیز در خصوص عملکرد یکساله آن معاونت گزارشی را با شعار «پژوهش و فناوری پیشران تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین» ارائه داد. افتتاح 15 مرکز رشد مهارتی در سطح کشور، تقویت و ایجاد مراکز نوآوری، برگزاری ایده‌فن‌ها، برگزاری طرح دستیار فناوری، اعطای گرنت پژوهشی، کسب رتبه الف مجله «کارافن»، چاپ 37 عنوان کتاب کاربردی و برگزاری نمایشگاه‌های تخصصی و انعقاد تفاهم‌نامه‌ها از بخش‌های مورداشاره در این گزارش بود.

رونمایی از بخش پژوهشی سامانه جامع بوستان دانشگاه فنی و حرفه‌ای به عنوان بانک اطلاعاتی استادان هیئت‌علمی در تمامی حوزه‌های پژوهشی و دستاوردهای پژوهشی و فناورانه دیگری نظیر نشریه زبان انگلیسی با عنوان Journal of Engineering and Applied Research و نشریه‌  علوم مهارتی و خلاقیت با صاحب امتیازی دانشگاه فنی و حرفه‌ای، همچنین دو طرح فناورانه و نوآورانه منتخب دانشگاه فنی و حرفه‌ای از دیگر بخش‌های این مراسم بود. 

در پایان مراسم، از پژوهشگران و منتخبان برتر طرح‌های فناورانه و برگزیدگان هفته ملی پژوهش و فناوری تقدیر به عمل آمد.

گفتنی است این مراسم از طریق برخط و آنلاین برای کلیه مراکز تابع دانشگاه در سراسر کشور قابل بهره‌برداری بود.