در حال بارگذاری ...
یکشنبه 30 دی 1403
nus.ac.ir

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه فنی و حرفه ای:
لزوم اهمیت به مشاوره و سلامت روان دانشجویان در دانشگاه های فنی و حرفه ای

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور گفت: اگر دانشگاه سالم باشد جامعه سالمی نیز ایجاد کرده و تاثیر گذار خواهد بود و همین مشاوره وآموزش ها موجب افزایش اعتماد به نفس و خودآگاهی است.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، جلیلی ، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور در اولین گردهمایی هم اندیشی دبیران قطب‌ها و رابطین استانی مرکز مشاوره و سلامت دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای کشوردر بوشهر گفت:دانشگاه فنی و حرفه‌ای بزرگترین دانشگاه مهارتی کشور با ۱۸۵ دانشکده و ۱۷۰ هزار دانشجو در ۳۰۰ رشته فنی و مهارتی مختلف است.

جلیلی افزود: این گردهمایی با حضور ۳۰ نفر از مشاورین و به میزبانی دانشگاه فنی وحرفه‌ای بوشهر در ۲ روز در حال برگزاری است.

وی اضافه کرد: هدف از این نشست اهمیت به مشاوره و سلامت روان دانشجویان به عنوان یکی از موارد مهم در جامعه است. دانشجویان علاوه بر کسب آموزش‌های مهارتی، با توجه به آسیب‌های جامعه و بحران‌های موجود در جامعه بایدبتواند به خانواده و جامعه خدمت کند.

جلیلی ادامه داد: ۷۰ درصد آموزش‌های دانشجویان دانشگاه‌های فنی و حرفه‌های مهارتی است و جذب بازار کار می‌شوند در تلاش هستیم رشته‌ها را به روز‌تر و مرتبط با نیاز صنعت داشته باشیم. این در شرایطی است که ۸۵ درصد جویندگان کار در کشور مهارت ندارند.

وی عنوان کرد: در حال حاضر مشکلاتی، چون کمبود خوابگاه داریم و تنها برای ۵۰ درصد دانشجویان کفایت می‌کندکه با رفع مشکلات باید آن‌ها را به سمت تشکیل خانواده و ازدواج دانشجویی سوق دهیم؛ که با مذاکراتی که وزیر مسکن شده قرار است خابگاه‌های متاهلی دانشجویی مرتفع شود. همچنین بحث بومی گزینی را توسعه داده ایم تا دانشجویان در کنار خانواده و شهر محل سکونت خود تحصیل کنند.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشوراظهار داشت: در خصوص اعتبارات هم پارسال ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار دانشگاه فنی و حرفه‌ای بود و امسال قرار بود به ۳ هزار میلیارد تومان برسد که ۳ درصد کاهش داشته است.

جلیلی افزود: پارسال ۲ هزار میلیارد تومان هم برای تجهیز کارگاه‌ها اختصاص یافت.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری بوشهر نیز در این نشست گفت: دانشکده‌های فنی و حرفه‌ای، مکانی برای مهارت آموزی و ایجاد کسب و کار برای فرد است، اما دغدغه اصلی ایجاد کسب و کار‌های خانواده محور است.

رقیه زنگنه نژاد از نقش مراکز مشاوره در دانشگاه‌های در ترویج تشکیل خانواده گفت و افزود: در ۵ سال اخیر کاهش جمعیت داشته ایم و دانشگاه‌ها و محیط‌های دانشگاهی می‌توانند با مشاوره صحیح واصولی داشنجویان ترغیب به ازدواج کرده تا خانواده ایرانی اسلامی شکل بگیرد و در رشد و بالندگی جامعه موثر باشند.